Keresés a blogon

Első magamnak készített szülinapi tortám

Oct 18th, 2007 by Ízbolygó | 0

Életemben nem készítettem tortát saját magamnak. De ez a nap is elkövetkezett. Az apropó a szülinap volt, azt pedig, hogy Pavlova lett a fagyasztóban felhalmozódott tojásfehérje mennyiség indokolta. Pavlovát sem készítettem még, azonban annyira ízlett mindenkinek, hogy felveszem a Torta Best Of-ba. A cukortól eddig annyira óvott gyermekünk pedig olyan szinten tolta befelé, hogy csak erőnek-erejével tudtuk csak a kezéből kicsavarni a villát, akkor viszont elégedetten nyalogatta az ujjáról a málnás habot…:-))) Hát, ennyit a következetességről. Ünnep volt. Belefért.

Hozzávalók:
8 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 tk jófajta balzsamecet
3 ek holland kakaópor
5 dkg 70%os Lindt csoki
0,5 l tejszín
30 dkg málna

A tojásfehérjét kemény habbá verem, mielőtt teljesen kemény lenne, apránként hozzászitálom a porcukrot. A végeredmény fényes, kemény hab lesz. A kakaóport és az apróra vágott csokit villával forgatom bele, illetve hozzáadom a balzsamecetet is. A sütőt 180 fokra melegítem. Egy sütőlapra/alacsony falú tepsibe sütőpapírt borítok, erre ráöntöm a masszát úgy, hogy kör alakja legyen, a tetejét lesimítom. A sütőbe teszem és a hőmérsékletet visszaveszem 150 fokra. Így sütöm jó egy órát. Akkor tűt bökök bele és akkor jó, ha belül ragacsos, kívül meg roppanós. A sütőajtót résnyire nyitva hagyva hagyom kihűlni. A tejszínből kemény habot verek, a torta tetejére simítom, majd rászórom a gyümölcsöket. Gyertyával nem bajlódtam, úgy döntöttem, már kortalannak számítok.:-)))

A recept Nigellától való.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007