Egyszerű, gyors, finom és csokis
Mindig rákattanok valamilyen turbó sütire, manapság browniest szeretek készíteni, mivel ahogy a címben utaltam rá: egyszerű, gyors, finom és csokis. Idő hiányában a Stahl félének szoktam nekiugrani, ami nyáridőben vanília fagyival mennyei eledel.
Hozzávalók:
10 dkg Lindt 70%-os étcsoki (a mentásból még jobb!)
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg holland kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál azonnal oldódó kávé
2 tojás
szűk 1 dl olaj
Haselnuss krokant
A sütőt előmelegítem 175 fokra, aztán kikenem a tortaformát (szufléformákat) vajjal. Az étcsokit pici kockákra vágom, hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport. Egy pohárban feloldom a kávét 1 evőkanál meleg vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat és összekeverem. A kávés masszát összekeverem a csokis liszttel, majd a formába (formákba) öntöm, rászórom a cukros, pirított mogyorót (=Haselnuss krokant) és 18 perc alatt megsütöm.