Keresés a blogon

Édesburgonya gnocchi zsályavajjal és lime-lilahagyma dippel

Sep 29th, 2010 by Ízbolygó | 0

Nem állítanám, hogy sokszor eszem gnocchit, azonban egy tény: a spenótos-ricottás nagy kedvenc! Most kattantam, hogy az itthon kallódó két édesburgonyát hasznosítani kellene. Akkor ugrott be a gnocchi, mint alternatíva. Ezzel az összeállítással csak egy gond van, hogy durván eteti magát. Főleg, ha a dip is mellette van. Erre megyek hamm-egyfalat, visszafelé még egy…:-) A zsályás vaj ismét nem egy ördöngösség és egészen újjávarázsol ételeket. A joghurtos krém azonban olyan friss, savanykás, kár elhagyni mellőle!!! A napsütéses őszben egy kis nyári hangulat…

Hozzávalók:
45 dkg édesburgonya
5 dkg parmezán
15 dkg liszt
1 tojás

frissen őrölt bors

10 dkg vaj
10 levélke zsálya

25 dkg görög joghurt
1 lime reszelt héja
fél lime leve
fél lilahagyma

frissen őrölt bors

Az édesburgonyát meghámozom, felkockázom, kevés vízben megfőzöm, majd leszűröm, áttöröm. Kicsit hűtöm, majd hozzáadom a lisztet, a tojást, a reszelt parmezánt, sót, borsot. Könnyen formázható tészta lesz belőle. Könnyű, lisztes kezekkel 2-3 cm átmérőjű hengereket formálok belőle, majd késsel falatnyi darabokat vágok belőle. Közben vizet forralok, majd ebben kifőzöm a gnocchikat kb. 8 perc alatt. A zsályát rusztikusabb darabokra vágom, a vajjal összemelegítem, majd ebbe dobálom a kifőtt gnocchikat és meg is pirítom benne. A lilahagymát finomra vágom, a lime levével összekeverem, kicsit állni hagyom, majd hozzáadom a joghurthoz a többi hozzávalóval egyetemben.

Az ötletet a szeptemberi Lecker adta.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007