Keresés a blogon

Currys csirke cukkinis-szójaszószos jázminrizzsel

Aug 22nd, 2008 by Ízbolygó | 0

Nnna, már megint sárga kaja… Ma sem lakom jól….- ezt tükrözte gyermekem apjának ábrázata. Aztán neki is ízlett, igaz csak kóstolás szintjén. Szerencsére akadt más kaja is a hűtőben, így nem ezt kellett ebédelnie. Mi lányok viszont ezt ettük (sőt! másnap is) és rém elégedett voltam Pötty teljesítményével, aki rendesen burkolt belőle! Közben kifejtette, hogy “Esz finom. Iszlik isz. Hmmm…Iszteni. A liz isz jó.” (= Ez finom. Ízlik is. Isteni. A rizs is jó.)

Hozzávalók:
65 dkg csirkemellfilé
2 nagy fej vagy 3 kisebb lilahagyma
2 nagy sárga tv-paprika
1 nagy ek curry
1 tk garam masala

olivaolaj
2,5 dl tejszín
2,5 dl tejföl
1 lime leve

A csirkemellet megmosom, felkockázom falatnyi darabokra. A hagymákat felaprítom, a paprikát kicsumázom és felkockázom. Aztán az egészet egy olyan tálba/műanyag edénybe öntöm, amit lefedve hűtőben pácolható a hús. A zöldségeket összekeverem a hússal, hozzáadom a sót, curryt, garam masalát és olivaolajjal felöntve, lefedve hűtőben egy éjszakát érlelem. Másna az egészet egy felforrósított serpenyőbe zuttyantom, majd a húst fehéredéséig kevergetem. Aztán mehet bele a tejszín, tejföl, felforralom, majd felforralom és sűrítem nagyjából 5-10 percig, Amikor sűrű szaft képződőtt alatta, lekapcsoltam a lángot és a lime levét belefacsarom.

Cukkinis-szójaszószos jázminrizzsel ettük

1 bögre jázminrizs
5 dl víz
1 kk só
1 ek szójaszósz
1 salátacukkini reszelve

A jázminrizst 2 ek olajban megpirítom, majd felöntöm fél l vízzel. Takaréklángon addig főzöm, míg el nem veszíti az összes levét. Akkor belereszelem a cukkinit ill. beleforgatom a szójaszószt és tálalható. Sózni külön nem kell, hiszen a szójaszósz sós!

A csirke ötletét Bereznai Tamás Nők Lapjás receptje adta.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007