Keresés a blogon

Cukkinis capunti petrezselyemmel és kéksajttal

May 14th, 2008 by Ízbolygó | 0

Tesóm szekrényt készített Pöttynek. A beépített bútoroknál általában van ilyen-olyan fennforgás, ugyanis az egyenesnek tűnő falak, igen sokszor nem párhuzamosak egymással. Az eltérés minimális…épp csak akkora, hogy a bútort nem tudod betenni a helyére:-))) Szóval Tesóm a vártnál hosszabb ideig maradt az elhúzódó munka miatt.
És bár úgy volt, hogy nem ebédelünk, mivel alapvetően délutánra vendégek érkeztek (akiknek szintén kedveskedtem 5 féle étellel), de az éhes mesterembernek is kellett valamit enni adnom, így a veremben lévő készleteimet feltérképezve arra jutottam, itt ebédre tészta lesz. Méghozzá cukkinivel. A kéksajt már a hűtőtúrásnál akadt a kezembe, de jól jártunk vele. A petrezselyem pedig annyira jól illett a képbe, hogy nem lehetett kihagyni. A végeredmény: máskor is készítek ilyet! Igaz, akkor már nem kényszerből!

A Pugliából származó capunti tészta nekem a fricellire hajaz, igazából nem tudok különbséget felfedezni köztük. Tesóm nemes egyszerűséggel lenudlizta:-)

Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
2 salotta hagyma
10 dkg kéksajt
1,5 dl tejszín
1 csokor petrezselyem

frissen őrölt bors
capunti tészta

A hagymákat apróra vágom és kevés olivaolajon üvegesre párolom. A cukkiniket közben lereszelem a nagylyukú sajtreszelőn, majd a hagymához adom. Sózom, borsozom és lefedve párolom 5 percig. Ha a cukkini összeesett, rámorzsolom a kéksajtot és hozzáadom a tejszínt. Összerottyantom és a végén hozzákeverem a sok-sok frissen felaprított petrezselyemzöldet. Ez idő alatt a tészta is kifő.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007