Csupazöld frittata
Szinte hihetetlen, de úgy tűnik beköszöntött a tavasz! Ill. rögtön a nyár! Megjöttek a zöldek! Érik a borsó, hegyekben a spenót, sóska…:-)
Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg zöldborsó
4 szál újhagyma
2 ek olívaolaj
50 g rukkola
50 g bébispenót
20 dkg cukkini
8 tojás
só
frissen őrölt bors
3 dkg parmezán
A zöldborsót kevés vízben megpárolom, majd jéghideg vízzel leöblítem, hogy ne veszítsen a színéből. A rukkolát és a bébispenótot alaposan megmosom, papírtörlővel megszárítom és apró darabokra tépkedem. A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem. Az újhagymát apróra karikázom, majd olívaolajon megpárolom. Ha megfonnyadt hozzáadom a lereszelt cukkinit, sózom, borsozom. Pár perc után a rukkolát és a bébispenótot is belekeverem. A tojásokat villával felverem, sózom, borsozom, a parmezánt belereszelem és a zöldségekre öntöm. A lángot közepesre véve óvatosan mozgatva a zöldséges keveréket addig sütöm, míg az alsó része meg nem pirul és az egész már nem folyós állagú. Ekkor egy másik serpenyőt ráteszek, majd gyorsan átfordítom abba a frittatát. Ezt az oldalát is megsütöm, majd csíkokra/kockákra vágva tálalom.
Ideális tavaszi reggeli vagy kevés reteksalátával könnyű ebéd válik belőle.
A Blikk Nők Konyha májusi számában jelent meg.