Csokoládés-mandulás kétszer sülve
A fehérjekészleteim komoly teret hódítottak a fagyasztóban, számuk 60 fölé ment. Ideje volt, kezdenem velük valamit. És ezt jól lehet kávéba, kakaóba mártogatni és igazán gyorsan megvan:-)
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
7 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
1 ek kakaópor
12 dkg csupasz, héj nélküli mandula
Sütőt 180 fokra melegítem. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem úgy, hogy vége felé, amikor már keményedik apránként hozzáadom a cukrot is. Rászitálom a kakaóport és a lisztet, óvatosan villával összeforgatom. Mehet bele a mandula is. Egy kisebb négyzetes sütőformát sütőpapírral kibélelek és a masszát belesimítom. 35 percig sütöm, majd a formában hagyom kihűlni. Jó pár órával később, vagy akár másnap éles késsel vékonyra szelem, majd sütőpapírral borított tepsire teszem és 150 fokon 15 percig szikkasztom.
Cukroskata mandulás kétszersültje
Sajtkukacék biscottija
Ízvarázs-Aprósütemények