Keresés a blogon

Csoki sherbet fahéjas meggyel

Jul 22nd, 2009 by Ízbolygó | 0

Sherbet: olyan mint a sorbet, azonban a gyümölcsön és a cukorszirupon kívül más hozzávalót, konkrétan tejterméket is tartalmaz. David Lebovitznál bukkantam erre a tömör gyönyörre. Az alapanyagokat és az elkészítést elolvasva már magam előtt láttam a durváncsokis, hideg fagyit, azonban…(ilyet leírok?!) töménynek tűnt. A múltkoriban kaptam Tintaleves Esztertől isteni-remek fahéjas meggybefőttet, ami erőteljesen fahéjas, így gondolatban már párosítottam is és úgy éreztem, remekül belesimul majd a fahéj és a meggy aromája a durváncsokis csodába. És igen!!!! A végeredmény finoman fahéjas lett és üdítően hatottak benne a fagyott meggydarabok is.

Hozzávalók:
fél l tej
10 dkg barna nádcukor
5 dkg holland kakaópor
11,5 dkg jófajta étcsoki
negyed tk vaníliapaszta
3 ek Baileys
1 üveg fahéjas meggybefőtt (kimagozva, darabolva)

A barna cukrot a kakaóporral összevegyítettem egy lábasban, majd a tejjel felengedtem. Forrásig melegítettem, majd a lángot visszavéve, kevergetve rotyogtattam 5 percig. A lángról félrehúzva beletördeltem a csokit és felolvasztottam benne. Hozzáadtam a vaníliapasztát és kihűtöttem. A masszát fagyigépbe töltöttem és amikor már sűrűsödött, belekanalaztam a Baileyst és hozzáadtam az apróra vágott meggyeket.
Műanyag doboz, fagyasztó, aztán kanalazás.:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007