Csirkemell medvehagymás-aszalt paradicsomos-ricottás töltelékkel
Még mindig a szülinapi menü.:-) Főétel, ahogy látjátok. A ricotta krémessé olvad a krémsajttal és a medvehagymával. Grillzöldséges (lilahagyma, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika) bulgurral szerettük nagyon.
Készülhetett volna ezzel a medvehagymás-aszalt paradicsomos pestoval is, de akkor ez még nem volt, így egy másik metódust vázolok.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
25 dkg krémes ricotta
1 doboz Philadelphia sajtkrém
10 db aszalt paradicsom
1 marék medvehagyma serpenyőben megpárolva, leturmixolva
1 kisebb csokor snidling apróra vágva
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
A csirkemelleket megmosom, leszárítom. A belső oldalról a szív alakú húsrészt leválasztom. A melleket hosszában félbevágom. A szeleteket fóliával leborítom és kissé meglapítom. Mindkét oldalukat borsozom. A ricottát a sajtkrémmel és a medvehagymával összedolgozom. Itt figyeljünk miből-mennyit adagolunk, ill. a medvehagymát ha megpároltuk serpenyőben, leturmixoljuk, aztán még egy kicsit közepes lángon párologtatom belőle a nedvességet.
Szóval a ricottás-sajtkrémes krémhez keverem az apróra vágott snidlinget ill. aszalt paradicsomot is. Sózom a tölteléket és a csirkemelleket megkenem a masszával és feltekerem. Tűzálló tálba teszem őket, meglocsolom olívaolajjal, alufóliával lefedem és 200 fokon 40 percig párolom, majd leveszem a fóliát és megpirítom.