Csirke nuggets, avagy reszkess Meki!:-)
Meki ellenes vagyok. Olyannyira, hogy utoljára 15 évesen Németországban ettem Mekiben, mert ki kellet próbálni, milyen is az. Amikor még sokutazóskreatívosat dolgoztam, néha megálltam a McDrive-ban és vettem kávét, sőt! Nyaranta a kávéhoz egy vanília shaket is, hogy fogyasztható hőmérsékletűvé hűljön a koffeinadag. Igazából meknágeccet még nem ettem, de Pöttyöm apja, aki bevallottan be-bekanyarodik a Mekibe állítja, hogy ez a házi verzió jobb lett. Pötty hatalmas élvezettel tuszmákolta a citromos joghurtba, miközben jégsalátát ropogtatott hozzá. És egyébként pikkpakk el is készül. Majdnem olyan gyorsan, mintha elzarándokolnánk egy Mekibe.
Hozzávalók:
2 bögre zsemlemorzsa
60 dkg csirkemell filé
1 ek őrölt paprika (édes, ha gyerekek eszik, de lehet vadulni, ha felnőttek!)
2 gerezd fokhagyma
só
3 dl natúr joghurt
1/4 citrom leve
1 citrom héja
A csirkemellet 2-3 cm vastag csíkokra vágom. Ne legyenek túl vékonyak, mert a vastagabbak finomabbak! Egy nejlon tasakba beleszórom a zsemlemorzsát, az őrölt paprikát, hozzáreszelem a fokhagymát ill. adok hozzá sót is. Beledobálom a csirkemelleket és addig rázogatom a tasakot, amíg a csirkecsíkokat be nem vonja a morzsa. Sütőpapírral kibélelek egy sütőlapot, vékonyan megkenem olívaolajjal, majd ráteszem a csíkokat és 200 fokon pirosodásig sütöm. Közben a citromot megmosom, lereszelem a héját és a joghurthoz adom. A levét is kinyerem és egy keveset a joghurthoz adok, kóstolgatással döntöm el mennyit. Mehet bele só és frissen őrölt bors is. Amikor a csirkecsíkok ropogósra sültek a joghurtos mártogatóval, zöldsalátával és/vagy sült burgonyával/pürével fel is tálalom.
Ötlet: Jamie Oliver, de ő mindenféle fura hozzávalót használt, úgyhogy kénytelen voltam kreatívkodni…