Csirke + hagyma, paradicsom, paprika
(ami nem= csirkés lecsó!)
Vasárnap, lévén ismét dög meleg volt, nem akartam túl sok időt tölteni konyhai tüsténkedéssel. Az ebédünk így “a magas hőfokon, gyorsan pirítva” jegyében készült, ám wok helyett egy terebélyes, vastagfalú serpenyőt választottam. A végeredmény: picit szaftos pipi nyáriasan friss ízű zöldségekkel és isteni pirított burgonyával.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3 csomag újhagyma (12 szál)
4 paprika
5 db paradicsom
8 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld
A serpenyőbe 4 kanál olivaolajat öntök és megpirítom rajta a felkarikázott újhagymát. Ezt követően rádobom a paprikát, majd a felkockázott csirkemellet, majd sózom, borsozom. Végül beledobom a héjától megszabadított paradicsomkockákat is. Lefedem és 5 percig párolom a hozzávalókat, majd leveszem a fedőt, ráreszelem a fokhagymát ill. dobok rá jó sok petrezselyemzöldet. Köretként a korábbiakban már ismertetett pirított krumplit készítettem párhuzamosan a csirkével, mivel ugyanannyi idő kell nekik.