Csicseriborsó saláta fetával és chilivel
Már múltkor pedzegettem, hogy rákattantam a chili-menta-citrom/lime kombinációkra. A jó idő beköszöntöttével egyre másra születnek az ilyen kreálmányok a konyhámban. Pakoltam már mozzarellára, fasírtgolyókra, salátákra. Most is egy gyors saláta készült, valamint közelebbi kapcsolatba kerültem a Naga Jolokia (ejtsd: nága dzsolokia) paprikával. Huhh. Frenetik, de baromerős, állítólag a világ legerősebb paprikája melengető címet is magáénak tudhatja. Mérések alapján kétszer olyan erős mint mexikói bratyija a Habanero (Red Savina). Alap, hogy felhasználás előtt mindig megkóstolom, most is így tettem, kicsit zsibbasztott, de nem volt vészes. Egy keveset tettem a salátába, ahol viszont hatása felerősödött. Huhh! Mondhatnám, brutál lett. Kétszereztem a saláta alapanyagok mennyiségét, de így sem lett sokkal tompább. Mindegy. Így csak apránként fogyott el.:-) Mami, aki köztudottan imádja a vérerős dolgokat, még ő is huhogott, ahogy ette. Szóval, ha tehetitek enyhébb chilivel játszatok:-)
A saláta grillhúsok mellé zseni!
Hozzávalók:
2 doboz csicseriborsó konzerv
15 dkg feta
1 (bio)lime reszelt héja és leve
olívaolaj
kevés chili
rengeteg koriander
A csicseriborsót szűrőben leöblítem, tálba teszem. Ráreszelem a lime héját. A lime levét az olajjal kikeverem, majd összeforgatom vele a csicserit. Fetát morzsolok rá ill kevés chilit apróra vágok és hozzákeverem. Majd a legvégén egy nagy csokor koriandert is rámetélek. Még egy kis olaj. Ready-steady-eat.