Crème fraîche süti kókusszal és meggyel
Praktikus, gyors és finom. A tésztája igen különleges, mégis pofonegyszerű elkészíteni. Amolyan “egyedényes” fajta. Az elejétől a végéig elkészíthető egy edényben. A kókusz és meggy az enyhén tejszínes-tejfölös ízzel remekül összesimul, úgyhogy “csütifaló” gyermekemnek ez rém nagyon bejött. Nyelte, mint kacsa a nokedlit.:-)
Örök bánatom, hogy crème fraîche-t nem lehet minden boltban kapni, talán megoldódni látszik. Legalábbis a legutóbbi házi készítésem elég jó eredményt adott, úgyhogy gyakrabban ehetjük akár ezt a sütit is. De ez már egy másik történet.
Hozzávalók:
1 cs fagyasztott, magozott meggy
3*15 dkg (3 kis doboz) crème fraîche
15 dkg puha vaj
12 dkg + 2 ek cukor
3 tojás
16 dkg liszt
fél tk sütőpor
20 dkg kókuszreszelék
Egy 26 cm-es kapcsos sütőformát kivajazok és liszttel megszórom. A vajat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverem, majd egyesével hozzákeverem a tojásokat és egy doboz crème fraîche-t is. A sütőporral lekverem a lisztet és a masszához adom, majd a tésztát a formába terítem. A meggyeket kókuszreszelékbe forgatom (4-5 eknyiba) és a tészta tetején elosztom. 200 fokon 30 percig sütöm. A maradék 2 doboz crème fraîche-t 2 ek cukorral és a maradék kókuszreszelékkel elkeverem és a torta tetejére simítom. 20-30 percig továbbsütöm, míg a kókuszos kalap is aranyszínűvé válik.
Lecker 2008/09