Keresés a blogon

Burgonyakrémleves pirított kolbásszal

Dec 7th, 2007 by Ízbolygó | 0

Látszik, hogy jön a tél, ez már a második poszt amiben kolbász szerepel:-))

Hozzávalók:
1 kg burgonya

frissen őrölt bors
Créme fraiche+tej avagy tejszín
vörösborecet
felkarikázott kolbász

A burgonyákat meghámozom és felkarikázom, aztán kicsit több sós vízzel, mint ami éppen ellepi felteszem főni. Amikor megpuhult egy botmixerrel lepürésítem, ez a leves alapja. Borsozom, illetve vörösborecettel szabályozom a savanyúságát. Keverek bele Créme fraichet és tejet és egy picit még összeforralom. Időközben a felkarikázott kolbászt egy serpenyőben sajét zsírjában megpirítom, majd úgy ahogy van (zsírostól) a levesbe öntöm. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007