Brokkolis-tonhalas spagetti
Hipp-hopp tészta gyerekeknek. És egy beszélgetés a Kismama magazin júniusi számában. A téma az ovi ill. az étkeztetés az óvodában. Továbbá még két recept is a kisebb korosztálynak. Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
1 cs újhagyma
1 tonhalkonzerv
1 kisebb fej brokkoli
Fél (bio)citrom héja és leve
5 ek tejszín
1 marék spagetti tészta
Olívaolaj
Só
Frissen őrölt bors
Parmezán sajt
A vizet kevés sóval feltesszük forrni a tésztának és a brokkolinak két fazékban. A hagymát megmossuk, vékony karikákra szeljük, olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tonhalkonzervet. Átforgatjuk, citrom héját ráreszeljük, levét ráfacsarjuk, tejszínnel felengedjük. Frissen őrölt borssal, esetleg sóval ízesítjük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük és a felforrt sós vízben 3 percig főzzük, hogy roppanós maradjon, majd jéghideg vízzel leöblítjük. A tésztát a megadott ideig főzzük, így harapható (=al dente) marad, nem fő szét. A kifőtt tésztát a szósszal összeforgatjuk, brokkolirózsákat keverünk bele, ill. parmezánszeleteket faragunk rá.