Bazsalikomos epersaláta
Az eper kapcsán elindult a fejemben a vezérhangya, hogyan tudnám máshogyan is használni. Átnéztem a Beatbull által már közzétett foodpairing oldalt, ahol meglepetéssel tapasztaltam, hogy pl. az általam frissen felfedezett rebarbara-mangó kombót, ami nekem nagyon, de nagyon ízlik, nem tartják számon és az epernél sem térnek ki a fűszernövényekre. Mindenesetre az eperrel további kísérletek vannak a fejemben, amik hamarosan meg is valósulnak.:-)
A most közreadott saláta csak a kezdet, de már irányt mutat:-)
Hozzávalók (1,5 személyre):
6-8 szem eper
6-8 levél bazsalikom + a tálaláshoz annyi nagy levél, ahányan eszünk belőle
3 citromfű levélke
jófajta balzsamecet
frissen őrölt rózsabors
Ez nem is igazán recept, mivel olyan egyszerű összerakni. Epret megmosom, kicsumázom, negyedbe/nyolcadba vágom méretétől függően. A bazsalikom és citromfű leveleket felaprítom. Az epret a zöldfűszerekkel összekeverem, meglocsolom a balzsamecettel és tekerek rá egy kis rózsaborsot. Nagyméretű bazsalikom levelekbe adagolom és így tálalom.
Nyári előételnek ideális.