Barack-kéksajt pohárban
Hol volt, hol nem… egy receptem, amit igen kedvelek. Igazán nem egy komoly és bonyolult étel, de nagyon csípem a benne lakó ízeket. Meg azt, ahogy passzol az egész ízben-formában egyaránt. Múltkor éppen tekertem rajta és pohárba rétegeztem. Így is működött. Sőt, van még egy következő tervem is vele…
Hozzávalók:
4 nektarin
25 dkg kéksajt
1 doboz Philadelphia sajtkrém
2 púpos tk magos dijoni mustár
1 dl tejszín
metélőhagyma
Öntet
2 dl natúr joghurt
méz
szerecsendió
fehér bors
A kéksajtot a Philadelphiával kikeverem, majd apránként adagolva a tejszínt lágyan krémes állagúvá lazítom (a kéksajt állagától függ; lehet, hogy nem kell 2 dl, lehet, hogy több tejszínt igényel a művelet), majd a legvégén belekeverem a picire felaprított metélőhagymát, valamint a magos dijoni mustárt is. Ezt követően a barackokat kimagozom és pici citromlével összeturmixolom, hogy tartsa a színét. Az öntet hozzávalóit összeturmixolom. A rétegzés: alulra a barack, aztán kéksajtos massza, majd a tetejére a joghurt.