Banán mousse
Ezt a mousse-t a megbarnult banánok, amik már Pöttynél is a “nemmó” kategóriába tartoznak, hívták életre. Ez volt az utolsó esélyük. Viszont így még mutattak valamit!
Hozzávalók:
5 kisebb már csúnyán barna banán, nagyjából 40 dkg
4 tojás sárgája
2 tojás
3 tasak vaníliás cukor
2 ek cukor
2 citrom leve
2,5 dl tejszín
4 zselatinlap
kakaópor
A zselatint beáztom 1 dl vízbe. A tojássárgákat, a tojásokat a cukrot, a vanílisá cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverem.(az üst alja nem érjen az alatta lobogó vízhez!) A zselatint egy kis edényben felolvasztom és hozzákeverem. A meghámozott banánokat leturmixolom a citromlével, a tejszínt kemény habbá verem. A banánkrémet belekeverem a tojásos krémbe, majd óvatosan a tejszínt is beleforgatom. Folpackkal bélelt formába teszem, majd hűtőbe legalább 4 órára. Tálaláskor kigombócoztam, mint a fagyit és megszórtam kakaóporral.