Az instant macaron project
Valószínűsítem időhiányban szenvedőknek, szaladós kismamáknak (höhöhö) fejlesztették ki az Alsanál azt az instant macaront, amit Zsó volt olyan kedves és egyenesen Franciahonból szállított és ajándékozott nekem. Ez ám a gasztrocsúcstermék!:-) Bizonyám! Mert nálunk sem alaplében fürdenek a gyerekek! Most én is készítettem “porkaját”!
Csodamacaron
Az instant macaron dobozán gyönyörű macaronok kelletik magukat. (A hazai boltok polcain meg csodás muffinképekkel árulják a muffinport, meg a lillyfee tortákat.) Gondolom, belül azokban is van egy vagy 2 tasak, mint ebben. Egy a maki tésztapor, másik a töltelék. Mivel minden franciául figyel a dobozon, így a fáradtságot sem vettem arra, hogy végignézzem, mit is tartalmaznak a porok. Zsó amikor átadta, lefordította a készítés mikéntjét. Mire nagyjából egy hét múlva az akcióra került a sor, már csak foltokban volt meg a sztori. De nekiveselkedtem, mivel gondoltam, német és angol nyelvkészlettel is majd csak elboldogulok.
a tartalom
Minden ment is, mint a karikacsapás. 20 percben
1. lépésben kigyönyörködtem magam a dobozon figyelő macaronokban
2. lépésben felnyitottam a dobozt
3. lépésben megtekintettem a tartalmat: 2 csomag
4. lépésben fogtam a töltelék tasakot és hozzáadtam a meleg tejet, ezzel el is készült a töltelék
a töltelék
5. lépésben a felvert fehérjéhez kevertem a másik tasak tartalmát
6. lépésben megpróbáltam szabályos köröket a sütőpapírra aplikálni. Nem sikerült. Pedig még köröket is rajzoltam rá.:-)
alakváltoztatós makik
7. lépésnél elakadás. Sütés: hogyan is?! Rémlett valami alacsony hőfok. De mikor? A 150 fokhoz nem kellett franciatolmácsnak lennem, hogy vegyem. Elkezdtem sütni 150 fokon. Aztán addig olvastam a francia betűket, míg eszembe nem jutott, hogy a lehető legalacsonyabb lángon kellene 10 percig, aztán 150 fokon. Akkor már késő volt. Szép buborékos lett az egész, nem csak a talprész:-)))
8. lépésben megtöltöttem
betöltött, buborékos maki
9. lépésben megkóstoltam.
AZ ÍTÉLET: ragacsosnak ragacsos, mint az igazi. Azonban a külalakjában messze sehol sincs, sehol egy roppanós sima tető pl. , de ezt az elszúrt hőkezelésnek tudom be. Amúgy nem rossz-nem rossz. Persze a Piszke-féle határozottan finomabb. Najó, bevallom, sokkal jobb! Meg abban legalább tudjuk, mi van. Igaz a Piszkéjét macerásabb is elkészíteni. Mégis legközelebb inkább annak állok neki. Vagy bevárom Zsuzsát, neki hogy sikerül:-)