Az idei első “igazi” zöldborsófőzelékem
Nem is piros, nem is fehér, de még csak nem is hagyományos. Annyira megszerettem a mentás zöldborsó pürét, hogy tovább alakítottam főzeléknek.
Hozzávalók:
40 dkg friss zöldborsó
1 nagy csokor menta
1,5 dl créme fraiche
só
frissen őrölt bors
2 dkg vaj
1/2 lime leve
A vajat felolvasztom, majd ráöntöm a zöldborsót és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Az edényt lefedem és így párolom. Ha már megpuhult a borsó, a levet és a borsó felét egy turmixba szűröm és a mentával együtt összeturmixolom. Visszaöntöm a pépet a lábasba a maradék borsóhoz. Belekeverem a créme fraichet, sóval és borssal, valamint a fél lime levével ízesítem.
Mi egy szelet sült sajtot ettünk hozzá Pöttyel, de önmagában, langyosan is ideális ebben a melegben.