Avokádós-cukkinis tészta
Szája sarkában halvány mosoly bujkál. Nem tudom pontosan megmondani, miért, de nekem tökéletesnek tűnik ez a mosoly. Kicsiny, napsütötte helyet juttat eszembe, mert csak csendes, eldugott zugba tűz be így a derűs napsugár.
Murakami Haruki
Hozzávalók (2 személyre):
1 avokádó
1 salátacukkini
1 csokor újhagyma
3 ek olaj
1 kápia/kaliforniai paprika
só
frissen őrölt bors
20 dkg tagliatelle
1,5 dl tejszín
kevés szerecsendió
parmezán
A tészta főzéséhez a vizet feltesszük főni. A hagyma szárait levágjuk, a hagymát megmossuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd almareszelőn lereszeljük. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, picit megsózzuk pároljuk, majd picit pirítjuk és hozzáadjuk a tejszínt. A tésztát al dentére főzzük, a főzőlevéből egy merőkanálnyit a szószhoz adunk. A szószt ízesítjük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Hozzáadjuk az érett avokádó húsát és a tésztval elkeverjük. Tálaláskor parmezánnal szórjuk meg.