Anyuci feketeerdő tortája
A hétvégén megültük a család 3 Mérleg tagjának születésnapját, amihez Anyukám egy feketerdő tortával járult hozzá. Nálunk az etalon Daubner bácsi tortája, de Anyukámé komoly vetélytársává lépett elő.
Hozzávalók:
Tészta
2 tojás + 1 fehérje
1 ek. rétesliszt
1 ek. normál liszt
1 púpos ek. kakaópor (szitálva)
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, majd a tojásos masszához keverjük óvatosan, hogy ne törjön. 180 fokon megsütjük a piskótákat. Ezt még 2x megismételjük, mert 3 piskótalap kell.
Meggyes töltelék
2 cs. piros tortazselé
60 dkg meggy
20 dkg málna
A hozzávalókat összefőzzük, elfelezzük és 2 tortalapra kenjük, lehűtjük.
Tejszínes töltelék
fél cs. kék zselatin
1 vaníliás joghurt
2X3 dl tejszín kemény habbá verve
A zselatint feloldjuk 1 dl vízben a joghurttal, elfelezzük és a felvert tejszínhez adjuk. A tejszín egyik felét a meggyes keverékekre kenjük, a másikat a torta külső oldalára, de előbb persze összeállítjuk a tortát.:-)