Keresés a blogon

Angolkrém kandírozott cseresznyével és naranccsal

Jan 23rd, 2008 by Ízbolygó | 0

A hétvége egyik befutó desszertje volt. Igaz, most, hogy utánanéztem a jelenlegi Bibliámban, a Szakácsok könyvében, ott teljesen más fut az angolkrém (créme anglaise) alatt, úgyhogy címként tiszta szívvel inkább ezt írnám: vaníliasodós piskótás borított sütinek hívnám. Tudniillik a fent említett könyv szerint kellett volna bele créme fraiche, sokkal több tojás, meg sokkal de sokkal több cukor, viszont lisztből egy gramm sem. A recept ettől függetlenül igen jó, mindenki boldogan kanalazta.

Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta (valami jobb féle)
10 dkg kandírozott cseresznye
10 dkg szeletelt mandula
étcsoki
6 narancs leve
Krémhez:
5 dl tej
3 tojássárgája
9 dkg cukor
6 dkg liszt

A krémhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd belekeverem a lisztet és higítom a tejjel, majd alacsony hőfokon besűríten (sűrű krém lesz belőle, mint egy puding). A mandulát száraz serpenyőben világosra pirítom. A narancsok levében megáztatom a piskóták felét és egy üvegtál aljába teszem őket. Rászórom a mandula és a cseresznye felét illetve reszelek rá csokoládét, majd nyakn öntöm a krém felével. Ezután ismét piskóta, mandula, cseresznye, krém és csokireszelék következik. Fóliával letakarom és legalább 3 óra hosszat hűtöm.

Fakanál Recepttár 2007/2.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007