Andalúzia szerelmesei figyelem!
Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület jóvoltából Magyarországra érkezik az egyik legnevesebb andalúz mesterszakács, Kisko García.
2008. április 16., szerda ÉS 2008. április 17. csütörtök
19:30 –andalúz ínyencvacsora
* Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral
* Andalúz kagylótorta, kandírozott naranccsal és mazamorrával
* Articsóka olíva olajban, huelvai fehér garnélarákkal
* Spanyol tengeri hal, rucola szósszal és tintahal csíkokkal
* Bárány, zöldséges és córdobai fűszerekkel ízesített kuszkusszal
* Mandulakrémben áztatott kenyér
Ár: 6900 Ft/fő.
(Mivel az alapanyagok javarészt a spanyol pampákról érkezik, ezért meglehet, hogy a menü változhat).
2008. április 18., péntek
19:30 – csokoládékostoló, andalúz alapanyagok „vendégszereplésével” + andalúz borok
Bemelegítésnek, ami minden csokikóstoláshoz jól jön:
* tradícionális mexikói csokoládé
* Levendula – Arriba tejcsokoládé bonbon
* Vivo Feketecsokoládé bonbon
* Aszúszemes fehércsokoládé trüffel
* Chuao feketecsokoládé
Andalúz „vendégszereplők” a csokoládéban:
* Fehércsokoládé trüffel kandírozott naranccsal és andalúz spanyol sáfránnyal
* Fahéjas-szegfűszeges trüffel
* Narancsos-sherrys-mandulás-fahéjas ganache krémmel töltött bonbon
* Sherrys datolya csokoládéba mártva
* Fekete olivabogyós trüffel
A csokikóstolót Szántó Tibor, a Cacadoro csokimanufaktúra tulajdonosa vezeti. A csokoládékhoz Jerez típusú andalúz borokat társítottunk.
Ár: 4900 Ft/fő.
Mindkét típusú rendezvény részvétele esetén az árból 10% kedvezményt bíztosítanak!
Mindhárom esemény helyszíne:
Artesano étterem, Budapest-1061, Ó utca 24-26. (Az Opera mögött)
Érdeklődés, jelentkezés: +3620 240-8530, vagy elnokseg@lucullusbt.hu