Ananász-mangó lassi
A lassi (lasszi) tradícionális észak-indiai frissítő, ami napjainkra meghódította a világ nagy részét. Hagyományosan édes, sós és mangó lassit különböztetünk meg, ám gyakorlatilag bármilyen gyümölcs felhasználásával készíthetjük. 2 egység joghurthoz, 1 egység víz dukál, azonban a hozzávalókat úgy variáljuk, ahogy az állaga és az íze nekünk a legmegfelelőbb. Legfeljebb nem lassinak nevezzük, hanem vizes joghurtnak, ami bár nem olyan elegáns, a lényeget takarja.
Hozzávalók:
1 mangó
2 szelet ananász
menta
0,5 l. natúr joghurt
2 dl víz
A mangót meghámozom, a húsát lefarigcsálom, az ananászt szintén meghámozom, majd a gyümölcsöket a mentával a turmixba teszem és összekeverem, azután hozzáöntöm a joghurtot, valamint a vizet. Édesszájúak mézzel is ízesíthetik.
Lassi receptek a CuisineCuisine.com-on
Bővebben a lassiról angolul az India Currents honlapon.