Amarántos fasírtgolyók curryvel és citromos-cukkinis kuszkusszal
“Én optimista vagyok, bár látom, elbitangolt a világ, a vesztébe rohan, ha így folytatódik. De a káosz után rend kell, hogy legyen, s így lesz, bízom benne. A gyerekeknek ezért kell ismerni a gyökereket, s tudni, hogy a világ nem az, amit mindenütt látnak, és a tévéből ismernek. A világ egész másutt kezdődik. A saját bensőmben, aztán a családnál, aztán a közösségeknél. Amik már nincsenek. De mintha egyre születnének.”
Schäffer Erzsébet
Aki olvas, tudhatja, igyekszem az arany középúton járni. Nem vagyok bio, nem vagyok vega, igyekszem figyelni a testem jelzéseire, energiát fektetek abba, hogy elkészítsem az ételt. Örömmel, mert az örömmel készített ételbe belekerül az öröm:) Most egy olyan alapanyag került a látószögembe, ami sokoldalúen felhasználható és nagyon egészséges. Ez a pattogatott amaránt, ami a Föld egyik legkomplettebb tápanyagtartalmú magva. Külön kiemelendő kiváló minőségű fehérje összetétele, valamint magas kalcium, magnézium és vastartalma. Ezt a szupercuccot most darált húshoz adtam és fasírtokat készítettem belőe napraforgó maggal, curryvel.
Currys fasírtgolyók pattogatott amaránttal és napraforgóval, citromos-cukkinis kuszkusszal
Fasírtgolyók:
50 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma finomra vágva
2 tojás
5 ek pattogatott amaránt
2 ek curry
1 tk őrölt római kömény
5 dkg pirított napraforgómag
Só
Frissen őrölt bors
A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, az újhagymát finomra vágjuk, majd a hússal és a többi hozzávalóval alaposan eldogozzuk. Szilikonos muffinsütőbe adagoljuk a húsmasszát és 45-50 perc alatt sütőben pirosra sütjük.
Citromos-cukkinis kuszkusz:
1 nagy bögre kuszkusz
1 nagy bögre forró víz
2 ek olívaolaj
Só
1 bio citrom reszelt héja és a fél citrom leve
2 kisebb salátacukkini reszelve
A kuszkuszra öntjük a vizet és villával kevergetjük, míg fel nem szívja a vizet. Hozzáadjuk a citrom héját, levét, a reszelt cukkinit, valamint az olajat. Sózzuk, majd a fasírtgolyókkal kínáljuk.