Keresés a blogon

Áfonyás-csokis karácsonyi kekszek

Dec 20th, 2007 by Ízbolygó | 0

Sorjáznak az aprósütik. Sorozatgyártás van. Mit fűzzek még hozzá? Gyorsan megvan, finom, sokáig eltartható:-)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
8 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 tojássárga
10 dkg étcsoki
12 dkg aszalt áfonya
1 mk fahéj

1 dl Creme Cassis

A vajat felhabosítom a cukrokkal, majd hozzáadom a tojássárgát és a lisztet és a fahéjat, amit a lsiztben már elkevertem. A csokit apróra töröm, az áfonyát egy dl Creme Cassis-al összeforralom a mikróban, majd ha kihűlt a tésztához keverem. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem min. 1 órára. A hűtőből kivéve a tésztát megvárom míg kezelhetővé puhul, majd diónyi darabokat csípek belőle és a tenyereim között lapos, ovális kekszekké formálom, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem és 180 fokon 15-18 perc alatt világosbarnára sütöm őket. Fémdobozban hetekig eltárolható.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007