A csokoládé világa
Már jó régen írtam Barta Rolandékról, pedig a kicsiny borbolt a XIII-ik kerületi Balzac u-ban továbbra is kínálja portékáit. Kézműves borok, csokoládék és szuper programok! Roland most egy hiperszuper csokoládéestre invitált, íme a részletes program:
Az est folyamán 15 féle csokoládét kóstolunk meg. A csokoládé alap tanfolyamot Szántó Tibor vezeti aki, ma Magyarország „legkézmûvesebb” csokoládé készítõje. Minden, amit a csokoládéról tudni szeretnél, a kakaóbabtól a tábláig.
Fedezd fel a kakaófa világát!
A tematika:
– Kakaófa fajtái
– Termesztése, termelõ országok, terület szelekciók, fair trade
– A kakaó feldolgozása, hogyan készül a kakaópor és a csokoládé?
– A csokoládé összetevõi és fajtái.
– A kézmûves csokoládék.
– A csokoládé kóstolása professzionális szinten
Hogyan jutunk el a kakaóbabtól a tábláig?
Feldolgozás folyamata:
Nyers kakaóbab
kakaómassza
fekete csokoládé.
A csokoládé és az egészség:
Acticoa magas antioxidáns tartalmú csokoládé
A következõ területekrõl kóstolunk csokoládékat: Madagascar, Sao Thomé, Venezuela, Equador stb..
A területszelektált csokoládékból bonbonok és trüffelek is készülnek.
Forró csokolédé:
Mi a különbség a kakaó és a forró csokoládé között?
Hogyan készítsünk otthon profi forrócsokoládét?
Tradicionális mexikói csokoládé ital
Van Houten Forró csokoládé
Sao Thomé forró csokoládé
Garantált a több napi teobromin, heppi hormon mennyiség bevitele ezen az estén.
Idõpont: 2010. november 4. csütörtök, 19.00 óra
Helyszín: Sas Center étterem & borszaküzlet
1051 Budapest, Sas utca 12
Asztalfoglalás: +36 70 295 9022
info@wineworld.hu
Részvételi díj: 5.600 Ft./fõ
Ha szereted a csokit és szeretnél mindent tudni róla, ott a helyed!!!