A banán, a pomelo és a karamell esete az édesség utáni vággyal
Hirtelen felindulásból elkövetett édességgyártás. És őszíntén szólva kicsit már untam is a pomelot csak úgy, magában. A karamell és a mangó-balzsam kombinációt pedig felírnám receptre mindenkinek, aki szomjazza a napsütést!
Egy adag hozzávalói:
negyed pomelo kifilézve és felkockázva
1 banán
2 ek citromlé
fél ek mangó balzsam
karamellszósz (caramel fudge sauce)*
A banánt felkarikázom és bekenem a citromlével. (már ennek isteni íze van, ami egyébként újabb nasik kitalálására ösztönzött! Úgyhogy folyt.köv.) Egy tányérre halmozom a pomeló kockákkal egyetemben, majd meglocsolom a mangó-balzsammal (ne sokaljunk el vele, mert nagyon intenzív!) és rácsíkozom a karamellt.
* ez gyakorlatilag otthon is előállítható: karamellt készítek 8 kockacukorból és 1 ek vízből, majd tejszínt adok hozzá, összeforralom és máris kész.
Én a Nemisbéka féle liciten nyert karamellszószt használtam.