Zöldségsütik négyszer
Datolya-petrezselyem gyökér süti
A mandulás-répás muffin után következzen ez a datolyás-petrezselymes.
Hozzávalók:
15 dkg petrezselyem gyökér (pucolva)
15 dkg liszt
10 dkg datolya (magozva)
3 dkg puha vaj
2 dkg kókuszreszelék
½ tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tojás
A datolyát kimagozom, majd 1,5 dl vízzel felöntöm és addig főzöm, míg a vizet magába nem szívja és egy szottyos masszát kapok (10 perc). A petrezselyem gyökeret felkarikázom és pici vízben puhára párolom. A gyökér karikákat a datolyához adom és összeturmixolom őket. Hozzákeverem a vajat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kissé felvert tojást is. Egy szögletes szilikonformába öntöm a tésztát (vagy fém formába, de akkor ki is kell vajazni és vékonyan lisztezni) és 40 perc alatt (tűpróba!) 180 fokon megsütöm.