Nugátos kiflik
Isteni aprósüti, nem csak karácsonyra! (az itthon nehézkesen beszerezhető mogyorónugátból)
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg mogyorónugát
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
30 dkg liszt
fél tk sütőpor
70% Lindt csoki a bevonáshoz
A puha vajat a puha nugáttal (mikroban alacsony hőfokon fél perc) alaposan összedolgozom. A tojást, a vaníliás cukrot, a sót hozzáadom, majd beleszitálom a sütőporos lisztet. Fóliába csomagom és 3 órán keresztül hűtöm. 180 fokra előmelegítem a sütőt. A tésztából rudat formálok és nagyjából 80 darabot vágok le belőle. Ezekből kifliket formálok és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 13 perc alatt világosbarnára sütöm őket. Vigyázz! Könnyen megég! Ha kihűltek, csokit olvasztok és a végeit abba mártom. Egy bögre tejjel is mennyei!
Backvergnügen wie noch nie