Csirkebatyuk aszalt gyümölccsel megtöltve
Ezért nem tolakodott senki, mert a Coq au vin tarolt. De nekem nagyon ízlett. Itt a helye. A mustár első látásra furának tűnhet, de kell bele!
Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
40 dkg aszalt mazsola+áfonya+sárgabarack+orangeat
fél dl konyak
dijoni mézes mustár
leveles tészta
só
frissen őrölt bors
1 felvert tojás
Az aszalványokat a konyakkal megforralom a mikroban. A leveles tésztát kitekerem. A csirkemelleket hosszában félbevágom. Sózom, borsozom és a mustárral bekenem. A tésztát akkora darabokra vágom, hogy a csirkemelleket bele tudjam burkolni. A csirkemellek alá egy kevés aszalványt teszek, majd a tetejére is. Beburkolom a tésztával. Kreatívak szaggathatnak a tetejére csillagot, hópelyhet. Én nem tettem. A felvert tojással lekenem és 20 fokon 30 perc alatt megsütöm.
Forrás: Fakanál recepttár 2007