Keresés a blogon

Csirkebatyuk aszalt gyümölccsel megtöltve

Jan 11th, 2010 by Ízbolygó | 0

Ezért nem tolakodott senki, mert a Coq au vin tarolt. De nekem nagyon ízlett. Itt a helye. A mustár első látásra furának tűnhet, de kell bele!

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
40 dkg aszalt mazsola+áfonya+sárgabarack+orangeat
fél dl konyak
dijoni mézes mustár
leveles tészta

frissen őrölt bors
1 felvert tojás

Az aszalványokat a konyakkal megforralom a mikroban. A leveles tésztát kitekerem. A csirkemelleket hosszában félbevágom. Sózom, borsozom és a mustárral bekenem. A tésztát akkora darabokra vágom, hogy a csirkemelleket bele tudjam burkolni. A csirkemellek alá egy kevés aszalványt teszek, majd a tetejére is. Beburkolom a tésztával. Kreatívak szaggathatnak a tetejére csillagot, hópelyhet. Én nem tettem. A felvert tojással lekenem és 20 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Forrás: Fakanál recepttár 2007

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007