Keresés a blogon

Karácsonyi levesek – Gesztenyekrémleves garnélával

Jan 6th, 2010 by Ízbolygó | 0

Ezzel kezdem. Most kevés szöveg lesz, a recepteké a főszerep pár napig. Ezt a levest 24-én ettük és az eleveódzkodó(utálkozó) férjnek is ízlett. Tehát finom. A sáfrány és a garnéla lendített az amúgy is remek levesen!

Hozzávalók:
1 cs fagyasztott gesztenye (fél kg)
1,5 l húsleves (a kakaslevesből nyúltam)

frissen őrölt bors
1 fej póréhagyma
chili (csipetnyi – éppen csak melegítsen)
3 csipet sáfrány
fél dl whisky
1 dl tejszín
garnéla

A hagymát felkarikázom, 1 ek vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztom. Hozzáadom a gesztenyét, felöntöm a húslével és kevés vízzel. Addig főzöm, míg a gesztenye meg nem fő (10 perc kb). Sózom, frissen őrölt borssal megszórom, beleöntöm a whiskyt, a tejszínt, hozzáadom a chilit. Leturmixolom, hogy homogén legyen. Kevés balzsamecettel savanyítom. A rák fagyott volt, mivel nem kaptunk szépet, frisset. Így ezt a tálalás előtt pár perccel csak beledobtam a forró levesbe.

PS: bele vagyok pistulva ebbe a gyönyörű szalagba…

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007