Karácsonyi ujjgyakorlat 3: Amaretti – a fehérjezabáló
Dec 3rd, 2009
| Ideális megoldás a fagyasztóban dekkoló tojásfehérjék eltüntetésére. Marsbéliek figyelmébe (is)!
Hozzávalók:
40 dkg őrölt mandula
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
1 vaníliarúd kikapart magjai
jégcukor vagy mogyorókrokant
A mandulát, a porcukrot, a vaníliát és a fehérjét robotgéppel összedolgozom. A masszából fél diónyi mennyiségeket veszek és golyókat formálok belőlük. A golyókat jégcukorba vagy mogyorókrokantba forgatom, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetem őket és legalább 5 órán át hűtöm őket. Ezt követően 180 fokon 18-20 perc alatt megsütöm őket. Sütőlemezen hagyom kihűlni őket.
Forrás: Lecker 2009/12