Karácsonyi ujjgyakorlat 4:
Gesztenyés-csokigolyók meggyel
Továbbra is melegítem az ujjaimat:-) Újabb ötlet adventre, karácsonyra. Az oviban készítettük, a kölykök imádták gyúrni, formázni és persze megenni. Jól bírja a gyűrődést, nem olvad, hűtőben 1 hétig simán eláll, bonbonierbe is kerülhet. A hozzávalók egyszerűek, általában akad is minden hozzá otthon.
Hozzávalók:
1 cs gesztenyemassza
10 dkg tejcsoki
kevés darált keksz
meggy
tortadara, mogyorógrillázs a díszítéshez
(fél lime leve és reszelt héja)
A csokit kis láng fölött/gőz fölött felolvasztom, majd a gesztenyemasszával összedolgozom. Az állagán, ha szükséges javíthatunk kevés darált keksszel. Kis darabokat veszek a masszából, kilapítom, belenyomok egy meggyet és golyóbist formálunk belőle. A végén tortadarába vagy mogyorógrillázsba forgatjuk.
Fél lime héját hozzá reszelve ill. levét hozzáadva pikánsabb végeredményt érhetünk el!
Megjelent a Blikk Nők Konyha novemberi számában.