Keresés a blogon

Süssünk, süssünk va-la-mit…
(az új kenyér ünnepére)

Aug 20th, 2007 by Ízbolygó | 0

Kenyérimádók vagyunk. S bár a helyi Ludwig és Mentesi ellát minket mindenféle földi jóval, azért néha én is kenyérsütésre vetemedem. Van egy klassz toszkán kenyér receptem, amihez pritaminpaprikás öntet dukál, de ez a legújabb, amire a TV Paprika kiadványában bukkantam, mindent visz. Már a neve is sokat ígérő:



A BŐSÉG KENYERE (sonkás-sajtos kenyértekercs).

És igazuk lett, valóban az. Nagyétkűek sem bírtak el 2 szeletnél többel…:-)

Hozzávalók:

50 dkg kenyérliszt
3 dl langyos víz
1 dkg élesztő
1 csapott ek. só

Töltelékhez:
1 üveg paradicsomos pesto
Prosciutto Crudo
2 cs.mozzarella
aszalt paradicsom
friss bazsalikom levelek

A lisztet a sóval összekeverem, az élesztőt kb. fél dl langyos vízben felfuttatom, aztán jól összekeverem a robotgép dagasztóbetétjével és duplájára kelesztem. Ha megkelt, lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalap alakúra kinyújtom. Rákenem a pestot, rászórom a sonkát, amit előzőleg 3-4 cmes darabokra felszeltem, a felkarikázott mozzarellát, a csíkokra szelt aszalt paradicsomot és a bazsalikom levélkéket, majd feltekerem a kenyeret és a végeit összeillesztem, hogy koszorú alakja legyen, de ezt a lépést elhagyva, hosszúkás kenyérként is nagyon finom. Kelesztem így is egy fél órát, majd 180 fokon 40 perc alatt megsütöm. Melegen, hidegen, másnap is fogyasztható.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007