Keresés a blogon

Körte dióval, mandulával és zabpehellyel

Oct 9th, 2007 by Ízbolygó | 0

Íme a körte roppanós kabát alatt.

Hozzávalók:
3 nagy körte
1 citrom leve
10 dkg dió
5 dkg szeletelt mandula
8 dkg zabpehely
2 ek. méz
2 cs. vaníliás cukor
2 kk fahéj
12 ek. natúr joghurt

A durvára vágott diót, a mandulát és a zabpelyhet serpenyőben illatosra pirítom, majd hozzákeverem a mézet, a vaníliás cukrot és a natúr joghurtot. A körtéknek kiveszem a magházát, nagyobb darabokra szelem és egy sütőtálba rakosgatom, a citrom levével meglocsolom. A mézes-diós-mandulás szutymákot ráöntöm és 200 fokon légkeveréssel 20 percig sütöm. A teteje finom roppanós lesz, alatta a körte pedig, olyan puha, mint a vaj…

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007