Keresés a blogon

Madaras tészták

Oct 7th, 2007 by Ízbolygó | 0

A múlt héten Dolce Vita ajánlotta a tisztelt olvasók és bloggertársak figyelmébe az olasz heteket többek között az Auchanban is. Nem vagyok nagy rajongója a hiprmarketeknek, különösen ennek, azonban itt van helyben egy, úgyhogy a heti nagybevásárlásokat náluk intézem. Tudjuk, a kényelem és az időszűke komoly kényszerítő tényező… Az olasz akció résztvevői közül pár hazajött velünk, hogy aztán a szombati ebéd főszereplői legyenek. A fresca pappardelle, a paradicsommal és mozzarellával töltött tortellini és a parajos gnocchi. Csupán 3 féle szószt gyártottam hozzájuk, meg reszeltem egy kis parmezánt.

Bazsalikomos, paradicsom-szósz

Hozzávalók:
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 doboz paradicsom konzerv (polpa)
friss bazsalikom
3 dl vörösbor

frissen őrölt bors
olivaolaj

Olivaolajon a felkockázott hagymát üvegesre párolom, majd ráöntöm a konzerv paraicsomot, ráreszelem a fokhagymákat, sózom, borsozom és összeforralom, majd hozzáadom a bort és addig forralom, míg egészen besűrűsödik. A bazsalikom leveleit felaprítom és a paradicsomos szószhoz adom.

Tejszínes, zöldborsós, csirkés szósz

Hozzávalók:
10 dkg bacon
1 db. csirkemellfilé
1 fej hagyma
3 csésze fagyasztott zöldborsó
5 dl tejszín
1 citrom leve

frissen őrölt bors

kakukkfű

Serpenyőben a csíkokra szelt baconből kinyerem a zsírt (üveges lesz), rádobom a felkockázott hagymát, amit megpárolok. Ezt követően jönnek a csirkemellkockák, amiket sózok, borsozok ill. amikor már fehérek, szórok rá kakukkfüvet is. Ráöntöm a tejszínt és a citrom levét, hozzáadom a zöldborsót és addig párolom, amíg a nedvesség nagy része el nem távozik és a szósz be nem sűrűsödik.

Füstölt sajtos-parmezán szósz

Hozzávalók:
20 dkg félkemény füstölt sajt (ne túl aromás!)
15 dkg parmezán
tejszín
2 ek. vaj

Serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom a tejszínt, majd beleszórom a reszelt sajtokat, felolvasztom őket ill. a végén megszórom frissen őrölt borssal. Remekül passzolt a parajos gnocchihoz.

PS: a tészták nem extra minőségűek, ám a szárított társaiknál finomabbak, úgyhogy elmondható, ár-érték viszonylatban jók.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007