Még1x pizza, de most töltve
Sok esetben a maradék nálunk -sajnos- a kukában landol kb. 1 hetes (hűtőben eltöltött) várakozás után. Ez több okra vezethető vissza. Gyakorló háziasszonyok tudják, egyrészt nehéz belőni úgy a mennyiséget, hogy mindenki jól lakjon és ne is maradjon… Másrészt a maradékot egy alkalommal még jó enni, de kétszer már nem. A friss kaját viszont sokkal jobb enni, így a meccs mindig a “friss” javára dől el.
Anyukám ma büszke lenne rám, a maradékot haszosítva újat alkottam.
Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott leveles spenót
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb padlizsán
1 adag pizzatészta
2 szem paradicsom
bazsalikom
só
firssen őrölt bors
1 fej hagyma
10 dkg szárított sonka
5 dkg pulykasonka
3 dl tejszín
2 tojás
apróra vágott kecskesajt
A fagyasztott spenótot felengedem, majd a hagymát olivaolajon üvegesre pirítom, majd rádobom a spenótot és reszelek hozzá fokhagymát. A hűtöben lapuló, (korábban: felkarikázom, kevés olivaolajjal megkenem a két oldalát, majd forró serpenyőben megsütöm) padlizsán karikákat felkockázom, a paradicsomot és a sonkákat szintén. A spenóthoz adom a padlizsán, sonka, paradicsom elegyét és átpárolom, majd felhúzom a tejszínnel, fűszerezem (só, bors, bazsalikom) és kicsit besűrítem. A tűzről lehúzom, hozzákeverem a kecskesajtot ill. a felvert tojásokat. Egy sütőtálat kivajazok és a vékonyra nyújtott pizzatésztát úgy teszem bele, hogy túllógjon a tál peremén. Beleöntöm a tölteléket, majd ráhajtogatom a tésztát. Kevés tojássárgájával megkenem és 180 fokon 40 perc alatt megsütöm.