Tapas zöld spárgával
Lassan lecseng a medvehagyma szezon, de helyette itt az új őrület a spárga! Én a zöldet jobban kedvelem, kevesebb vele a cécó is. Alja levág, aztán már csak sütni kell. Mert a spárga sütve is igen finom csemege! Ez a gyors tapas pedig még biztosan asztalra kerül még a szezonban, mert egyszerű, gyors és finom. Hidegen-langyosan-melegen. Gyorsan kedvenc lett belőle:-)
Hozzávalók:
fél kg zöld spárga
1 rúd leveles tészta
25 dkg mascarpone
8 dkg parmezán
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
A mascarponét összekeverem a reszelt parmezánnal, sóval, borssal és olívaolajjal. A leveles tésztát kitekerem, bekenem a mascarpones masszával. A spárgák szárvégeit levágom és a leveles tésztán úgy helyezem el őket, hogy 4 szeletre tudjam majd a végén vágni. 200 fokon nagyjából negyed óra alatt pirosra sütöm. Remek vendégváró!
Tipp!
Tovább variálható, ha muffinsütőbe/kis tartletformába teszem a tésztát és abba a mascarponés masszát ill. az apróra vágott spárgát.
A recept az Olive magazin májusi számából való.