Keresés a blogon

Csokimousse málnával

Mar 17th, 2009 by Ízbolygó | 0

A sok rizsa után, vissza a konyhába ill. a receptek világába. Még két hete készült ez a csokimousse, amit nagy kedvencemmel a málnával házasítottam. A csoki-málna páros nálam listavezető, bár manapság a csoki-meggy is tarol!:-) A málnaszezon még várat magára, úgyhogy addig is a tavalyi fagyasztólakó málnákból dolgoztam. Mit mondjak?! Komoly önuralmat kellett gyakorolnom, hogy ne egyem meg az összeset a vendégek elől!

Hozzávalók:
22 dkg jó minőségű étcsoki (70% kakaótartalom ideális)
2 evőkanál tejszín
7 tojásfehérje
csipet só
3 sárgája
20 dkg fagyasztott málna

A csokit a tűzhely legalacsonyabb hőfokán lassan felolvasztom. Közben a tojásokat szétválasztom, csipet sóval a fehérjét kemény habbá verem. A fagyasztott málnát kevergetés közben felforralom, majd amikor már sűrű, szitán áttöröm. Az olvadt csokiban elkeverem a tejszínt, aztán egyesével hozzáadom, és mindig jól elkeverem a sárgáját. Ha ez megvan, kanalanként hozzáadom a fehérjét, és azzal is elkeverem. Amikor már habos az állaga (ez nagyjából akkor következik be, mire elfogy a tojáshab fele), már csak óvatosan keverjük bele a habot, igyekezzünk ne megtörni! A legvégén adom hozzá a málnavelőt, amit belekeverhetünk, vagy akár rétegezhetjük is vele a mousse-unkat. Poharakba adagolva hűtőbe teszem 1 órára. Ha letelt az idő, kanalazható.

Csokimousse-ok másként:
Alap csokimousse,
Kétborsos fehércsoki mousse eperrel,
Csokimousse és parfe megint másként,
Mákos fehércsoki mousse forró konyakos meggyel.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007