Spaghetti frittata
Közeleg a tavasz, a megújulás, a természet ébredésének időszaka. Ezzel párhuzamosan zajlik a böjti időszak, ami minden esetben a megtisztulást célozza meg. A keresztényeknél a böjti időszak 40 napja hamvazószerdával veszi kezdetét. Ez a bűnbánat időszaka, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre, annak érdekében, hogy a hívek felkészülhessenek Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére. Böjtölni sokféleképpen lehet. Trendi manapság a léböjt, de tavasszal a szervezet egyébként is jelzi megtisztulási igényét, csak figyeljünk oda rá! A tavaszi megújulás magával hozza az üde illatokat, megkívánjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, és hellyel-közzel a tányérunkra kerülhet néhány húsmentes étel is. Ez az étel konkrétan nem tartalmaz húst, de a vérbeli húsevők belekeverhetnek előre lesütött, megpárolt húsféléket is, nem tudnak rontani a végeredményen.
Hozzávalók
30 dkg spagetti
15 dkg koktélparadicsom
1 póréhagyma
4-4 evőkanál fekete és zöld, magozott olívabogyó
6 tojás
10 dkg parmezán
2 dl tejszín
2 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék
olívaolaj
só
frissen őrölt tarkabors
A tésztát kifőzöm. A hagymát finomra vágom és kevés olajon megpárolom. Az olívabogyókat felkarikázom, a paradicsomokat félbe vágom. A tejszínt összekeverem a tojásokkal, sóval, frissen őrölt borssal és az olasz fűszerkeverékkel. A parmezánt belereszelem. A tésztát lecsepegtetem, majd összekeverem a tojásos-tejszínes szósszal, a felkarikázott olívabogyóval, hagymával és a koktélparadicsommal. 1 evőkanál olívaolajjal kikenek egy nagyobb serpenyőt, beleöntöm a tejszínes tésztát, majd közepes hőfokon 15 percig sütögetem úgy, hogy egy fedővel lefedem közben. Ha letelt az idő a serpenyőből a tetőre fordítom a frittatát, majd a másik oldalát is megsütöm. Friss zöldsalátával az igazi.
Lecker 2009/3