Fűszervajjal töltött csirke parmezános-bundában
Újabb husi a sütőből. Semmi olajszag, mégis kívül ropogós- belül omlós a végeredmény. A parmezán ki nem hagyható a panírból! De a legjobb ízt mégis a fűszervaj adja. Átjárja a hús rostjait és csuda omlóssá varázsolja!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
parmezán sajt
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
frissen őrölt bors
Fűszervaj:
1 rúd Meggle fűszervaj vagy inkább
készítsünk vajból, fokhagymából és zöldfűszerekből, majd hűtsük jó ki
A csirkemelleket megmosom, papírtörlővel megszárítom és éles késsel mély zsebet vágok beléjük. Sózom és frissen őrölt borssal megszórom a húst kívül-belül. A zsebekbe tömködöm a fűszervajat, nyugodtan mehet bele nagyobb mennyiség, mivel a sütés közben egy része úgyis kifolyik. Ezt követően lisztbe, tojásba forgatom ill. a végén zsemlemorzsával elkevert parmezánsajtba. Olajjal vékonyan megkent sütőpapírra fektetem a húsokat és 220 fokon ropogósra sütöm őket. A húsok tetejét kicsit kenjük meg olvasztott fűszervajjal, megéri! Bébispenót-salátával ettük.