Keresés a blogon

Fehérbableves pirított zöldségekkel

Jan 14th, 2009 by Ízbolygó | 0

De most már komolyan! Meddig lesz már ilyen randa, szürke idő??? Tegnap láttam egy képet, hogy a szürkeség felett a Mátrában csodaszép napsütéses idő van! Csak ez a hidegpárna ránk borult és ezért a szürkeség…:-(Ilyenkor nincs is annál jobb, minthogy ki sem lépünk az ajtón és laktató, forró leveseket kanalazunk. Manapság rákaptam a zöldséges levesbetétekre, helyesebben arra, hogy zöldség a levesbetét. Nem rossz-nem rossz:-))

Hozzávalók:
50-60 dkg fagyasztott fehér bab
5 dkg bacon
2 hagyma
5 fokhagymagerezd
tejföl
kakukkfű
1 citrom leve
Levesbetét
2 burgonya
1 nagyobb póré
1 piros kaliforniai paprika

frissen őrölt bors

A hagymákat és a bacont apróra vágom. A szalonnát közepes lángon megpirítom, rádobom a hagymát és megüvegesítem. Hozzányomom a fokhagymákat. Beleteszem a babot és a kakukkfüvet, felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 cm-rel a bab fölé érjen. Felfőzöm és nagyjából fél óra alatt meg is puhul benne a bab. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal. Botmixerrel homogenizálom, majd tejföllel és citrom levével savanyítom. A pórét vajon hagyom, hogy összeessen, rádobom a kisebb kockákra vágott burgonyát és a paprikát. Lefedem, puhára párolom, majd a fedőt levéve lepirítom. A zöldségeket a levesben elkeverem.

Lecker 2009/01

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007