Mandulás fenyőfa kekszek
Imádom a linzerféléket. Különösen így karácsony körül csúsznak nagy sebességgel. Ez is egy linzer, mandulával a tésztájában. Isteni savanykás ribizlilekvárt kaptam keresztanyámtól, azzal kenegettem meg őket.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
7 dkg mandula
1 cs vaníliás cukor
fél tk sütőpor
(ribizli)lekvár
étcsokoládé felolvasztva
A lekvár kivételével az alapanyagokból morzsás tésztát gyúrok, majd fóliába csomagolom és hűtőbe teszem minimum fél órára. Ezt követően 3 mm-re nyújtom, majd kiszaggatom. 18 fokos sütőben 8-10 perc alatt aranysárgára sütöm. A kekszeket lekvárral összeragasztom. A csokit gőz fölött megolvasztom, majd a fenyőre cseppentek és ebbe egy mandulát nyomok. Kihűtöm.
Forrás: Kochen&Küche 2007/12