Keresés a blogon

Mandulás fenyőfa kekszek

Dec 23rd, 2008 by Ízbolygó | 0

Imádom a linzerféléket. Különösen így karácsony körül csúsznak nagy sebességgel. Ez is egy linzer, mandulával a tésztájában. Isteni savanykás ribizlilekvárt kaptam keresztanyámtól, azzal kenegettem meg őket.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
7 dkg mandula
1 cs vaníliás cukor
fél tk sütőpor
(ribizli)lekvár
étcsokoládé felolvasztva

A lekvár kivételével az alapanyagokból morzsás tésztát gyúrok, majd fóliába csomagolom és hűtőbe teszem minimum fél órára. Ezt követően 3 mm-re nyújtom, majd kiszaggatom. 18 fokos sütőben 8-10 perc alatt aranysárgára sütöm. A kekszeket lekvárral összeragasztom. A csokit gőz fölött megolvasztom, majd a fenyőre cseppentek és ebbe egy mandulát nyomok. Kihűtöm.

Forrás: Kochen&Küche 2007/12

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007