Karácsony az Ízbolygón
Fahéjas almakrémleves gesztenyével
Igazi téli gyümölcskrémleves. Míg elkészül (25 perc) a lakást bejárják az illatok.:-) Kivételesen NEM alkohollal készült, de karácsonyra való tekintettel, fehérbort is csempészhetünk bele!
Hozzávalók:
5 savanykás alma
fahéj
szegfűszeg
1 citrom héja és leve
kevés tejszín
natúr darált gesztenye
(opció: 3 dl fehérbor)
Az almákat meghámozom és kiszedem a magházukat, majd negyedbe vágva annyi vízzel, hogy éppen elfedje felteszem főni. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem, a citromról vékonyan levágom a héját és azt is hozzáteszem. Mikor az alma megfőtt, a szegfűszeget és a citromhéjat kiszedem belőle, majd botmixerrel pürésítem az almát, citromlével állítok a savanyúságán, kevés tejszínnel gazdagítom és a tálaláskor a tetejére natúr, darált gesztenyét szórok.
Ha kerül bele bor, akkor érdemes kicsit megforralni, majd vízzel higítva abban megfőzni az almákat. A főzés végére alkohol nem, csak a bor extrakt tartalma marad benne!