Vega lettem?!
A pénteki zúzós éjszaka, a szombati rehab után, tegnap arra ébredtem, nem kívánom a húst. Gondolom, ez valami átmeneti dolog, mindenesetre ismét egy indiai valósult meg ebéd gyanánt. Míg a többiek a székelykáposztát tömték magukba, én döbbenetes mennyiségű citromfüves-mentás csicseriborsó-sütőtök curryt lapátoltam be, ami csípős is volt, nem kicsit és ez is kifejezetten jól esett. A család bár nem mondta, hogy ne étkezzek velük, de furcsán méregettek és a kérdésemre, “Kér valaki ilyet?” mély csend volt a válasz… csak bámulták a káposztájukat némán.:-)
Hozzávalók:
2 bögre csicseriborsó (vízbe áztatva egész éjszaka)
1 fej hagyma
1 ek mustármag
10 nagyobb levél citromfű
1/2 csokor koriander
1/2 csokor menta
1 ek mild madras curry
1 tk római kömény
1 tk fahéj
1 nagyobb sütőtök fele (40-50 dkg nagyjából)
fél l kókusztej
1 citrom leve
natúr joghurt
só
1 ek olívaolajon megpattogtatom a mustármagot és a római köményt, hozzáadom a curryt, a felaprított mentát, citromfüvet, hagymát és a fahéjat és közepes lángon krémesítem. Amikor már száll az illata és a hagyma is jó, valamint a család többi tagja élénken érdeklődik, hogy mitől van ilyen bakelitszag (????), akkor beleöntöm a meghámozott, felkockázott tököt és a csicseriborsót, felöntöm a kókusztejjel és addig rotyogtatom, amíg a borsó és a tök is meg nem puhul. A végén belefacsarom a citromot, sózom, ha kell és natúr joghurttal tálalom.
Forró naan kenyérrel tunkolni a legjobb, de annak híján bármilyen egyéb kenyér megteszi:-).
Az alapreceptet a GoodFood októberi számában találtam.