Keresés a blogon

A bajnokok reggelije

Sep 22nd, 2007 by Ízbolygó | 0

A mai reggel igazi hétvégi reggel volt. Álmosan, ráérősen készülődtünk és bedobtuk a bajnokok reggelijét, ami manóknak és szüleiknek is ideális, mivel telis-tele van értékesebbnél értékesebb tápanyaggal. Elkészítése pedig nem tart tovább, mint egy szendvics legyártása. Apukáknak nem feltétlenül a kedvence, de anyukáknak (főleg a szoptatósoknak) valamint egy évnél idősebb manóknak ideális napkezdet.
Pár gondolatot fűznék a zabhoz, ami pelyhesített minőségben a reggelink egyik fő alkotóeleme volt. A zab az emberi idegrendszer, a fogak, a csontok és az erek egészségéhez szükséges tápanyagokat (fehérjék, E és B vitamin, kálium, kalcium, magnézium, fluor, szilícium) tartalmazó, rostokban igen gazdag gabonaféle. Frissítő, élénkítő, teljesítőképességet növelő, gyulladásgátló. Energiát adó, roboráló, melegítő hatású, könnyen emészthető táplálék. Csökkenti a fáradtságot, növeli a fizikai erőnlétet és a szervezet ellenálló képességét. Gluténtartalma miatt lisztérzékenyek nem fogyaszthatják!


A képre kattintva a zabkását nagyobban láthatod.

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
1 alma
2 ek. szeletelt mandula
1 bögre tej
2 ek. mazsola
1/2 tk. őrölt fahéj
idénygyümölcs, jelen esetben szőlő, de finom szilvával, barackkal, meggyel, stb.

Egy serpenyőt 1 perc alatt lángon előmelegítek, majd beleszórom a mandulát és egy percig pirítom, majd hozzáadom a zabpelyhet és együtt pirítom őket, míg illatozni nem kezdenek (1-2 perc). Majd hozzáöntöm a tejet, majd takarékra állítom a lángot. Belekeverem a fahéjat, az almát, a mazsolát, az idénygyümölcsöt és párolom 5 percig, amíg a tejet fel nem szívja.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007