Gombás-hagymás sertéskaraj sajtszósszal
Vasárnapi ebéd – főétel. Családi nyomásra hús. Sőt! Disznóhús. De azért elfogyott minden!:-))))
A kis lila virág meg kertünk szépe manapság. Az illatos rózsák mellett.
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
2 ek vaj
3 csokor újhagyma
6 fej gomba
2,5 dl tejszín
2 dl fehér bor
1/2 citrom leve
15 dkg gouda sajt
só
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
szerecsendió
A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. 2 ek vajat és 1 ek olívaolajat összeolvasztok, majd ebben átsütöm a husikat. Kiveszem őket és melegen tartom. A hagymát felkarikázom, majd pirítom, közben a gombát is feldarabolom és a hagymához adom, felöntöm a borral és összepárolom. Petrezselyemmel megszórom, citromlével megöntözöm, majd sóval és borssal ízesítem. Félreteszem. A visszamaradt pecsenyeléhez adom a tejszínt, felmelegítem, sózom-borsozom-szerecsendiózom. Belereszelem a sajtot és beleolvasztom. Köretként zöldséges vad és jázminrizst ettünk hozzá.
Ötlet: Ínyenc 2007/1