Keresés a blogon

Éééés, egy-két-há-négy
…rakódjon a zsír!

Sep 15th, 2008 by Ízbolygó | 0

Semmi faxni, pár mozdulat és kész a desszert! Csak összekever, kiadagol és már lehet is enni! Ennek a „könnyed” francia desszertnek az előállítása szintén pár mozdulatból áll. Ám a (csak első ránézésre) könnyed, kanalas nass, durván sok kalóriát tartalmaz. De ez már nem is számít, hiszen nyakig vagyunk az őszben, ami csalóka módon eddig kemény júniusra emlékeztet, aztán most meg kikaptunk egy októberi időt! Közeleg a tél is, úgyhogy a bikini szezon lezárultával a legnagyobb lelki nyugalommal skandálhatjuk a „Rakódjon a zsír” lózungot. Norbi meg csak égessen. Mi elkezdjük tapasztani a zsírpárnákat a helyes kis csípőnkre. Akár ezzel…

Hozzávalók (4 adag):
250 g Philadelphia sajtkrém
250 ml tejszín
5 dkg cukor
4 ek erős kávé
10 dkg étcsoki (valami jobb fajta. 70% alá nem adjuk!)
5 dkg vaj
4 ek víz

A krémsajtot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínt, a cukrot, a kávét és addig robotolom, amíg egynemű, sűrű massza nem lesz belőle. Akkor előveszek 4 kis tálkát, poharat és mindegyikbe beleterítek egy akkora darab textilt (pl. tiszta konyharuha, vagy gyerekeseknek nem használt textilpelus), hogy a szélei kilógjanak. Beleadagolom a masszát, majd összezárom a tetején a textilt és hűtőbe teszem vagy 3 órára, de egy egész éjszakás hűtős kaland sem árt nekik. Tálalás előtt a csokit alacsony hőfokon, vagy gőz fölött felmelegítem és hozzáadom a vizet ill. a vajat. A textilből tányérra gurítom a krémlabdacsot és bőven meglocsolom a csokival. Aztán jöhet a kanalazás. Szem becsuk és érezhető, ahogy rakódik…

Forrás: egy falat…Franciaország

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007